اسياخ الكبدة المشويه التحففففه الرائعه ... اكله ولا اروع
المقادير :
١/٢ كيلو شرائح كبده بتلو ( عجل صغير) زفيعه
١ حبه بصل كبيره الحجم
١/٤ كوب عصير ليمون
٢ ملعقه كبيره خل
١/٢ ملعقه صغيره كمون مطحون
ملعقه ونصف صغيره ملح
١ ملعقه صغيره ملح وفلفل اسود
الطريقه :
١/ تغسل شرائح الكبده بالماء الجاري، وتترك في مصفاه لمده دقائق ،ثم ترص في علبه بلستيكيه كبيره ذات غطاء محكم.
٢/ يضاف عصير الليمون والخل والكمون والملح والفلفل الي الكبد ، وتضعك جيدا باليد.
٣/ تقطع البصله الي شرائح رفيعه ، ثم تضاف الي شرائح الكبده جيدا
٤/ تغلق العلبه بإحكام ، وتترك في الثلاجه لمده ساعتين علي الاقل ويفضل لليوم التالي.
٥/ تسخن الشوايه المنزليه او الخارجيه جيدا ، وتنقع اسياخ الشئ الخشبيه في الماء حتي لا تحترق اثناء الشئ .
٦/ تغرز أسياخ الشئ بالطول ٤ مرات في كل شريحه كبده ، وتفرد عليها الشريحه جيدا حتي تستوي بالكامل علي الشوايه.
٧/ بواسطه فرشاه الدهن ، تدهن الشوايه بقليل من الزيت ، ثم ترص عليها اسياخ الكبده.
٨/ تترك الكبده علي الشوايه من ٣:٤ دقائق او حتي تاخذ اللون البني الغامق ، ثم تقلب علي الجهه الاخري وتترك لنفس المده.
٩/ ترص اسياخ الكبده المشويه في صحن التقديم ،ووتقدم مع الارز او الخبزالاسمر.
وبالهنا والشفا