طريقه عمل ارز بالحليب والشيكولاته
الكميه تكفي ل4 افراد
المكونات
5كوب حليب
1معلقه كبيره ماء الزهر
نصف كوب صغير ارز مصري
نصف كوب سكر
5فص مستكه
300 غرام شيكولاته
للتزيين
فستق حلبي او اي مكسرات تحبيها
طريقه التحضير
1ـ احضري كاسات مناسبه او طبق واسع
2ـ اغسلي الارز جيدا اغمريه بالماء واتركيه ينقع حوالي نصف ساعه الي ان يتضاعف حجمه
3ـ في قدر ضعي الارزاغمريه بماء نضيف ثم ضعيه علي نار هادئه حوالي ربع ساعه حتي ينضج ويتضاعف حجمه ويتشرب الماء بحيث يكون متلاصق مع بعضه ويكون شكله لين جدا ملحوظه "سلق الارز اولا يساعد علي استخراج كميه النشا منه وسرعه الطهي مع الحليب "
4ـ اضيفي الحليب والسكر والمستكه وباستعمال معلقه خشبيه استمري بالتقليب من آن لآخرالي ان يغلي الحليب
5ـ خففي النار واستمري بالتقليب بهدوء الي ان يتجانس الحليب ويبدا بالتماسك ويصبح القوام مثل المهلبيه
6ـ اضيفي الشيكولاته وقلبي الي ان تتجانس مع الخليط
7ـ وزعي الارز بالحليب والشيكولاته علي الكاسات ضعيه في البراد"الثلاجه" لعده ساعات
8ـ زينيه بالشيكولاته المبشوره والفستق حسب الرغبه
بالف صحه وهنا
الكميه تكفي ل4 افراد
المكونات
5كوب حليب
1معلقه كبيره ماء الزهر
نصف كوب صغير ارز مصري
نصف كوب سكر
5فص مستكه
300 غرام شيكولاته
للتزيين
فستق حلبي او اي مكسرات تحبيها
طريقه التحضير
1ـ احضري كاسات مناسبه او طبق واسع
2ـ اغسلي الارز جيدا اغمريه بالماء واتركيه ينقع حوالي نصف ساعه الي ان يتضاعف حجمه
3ـ في قدر ضعي الارزاغمريه بماء نضيف ثم ضعيه علي نار هادئه حوالي ربع ساعه حتي ينضج ويتضاعف حجمه ويتشرب الماء بحيث يكون متلاصق مع بعضه ويكون شكله لين جدا ملحوظه "سلق الارز اولا يساعد علي استخراج كميه النشا منه وسرعه الطهي مع الحليب "
4ـ اضيفي الحليب والسكر والمستكه وباستعمال معلقه خشبيه استمري بالتقليب من آن لآخرالي ان يغلي الحليب
5ـ خففي النار واستمري بالتقليب بهدوء الي ان يتجانس الحليب ويبدا بالتماسك ويصبح القوام مثل المهلبيه
6ـ اضيفي الشيكولاته وقلبي الي ان تتجانس مع الخليط
7ـ وزعي الارز بالحليب والشيكولاته علي الكاسات ضعيه في البراد"الثلاجه" لعده ساعات
8ـ زينيه بالشيكولاته المبشوره والفستق حسب الرغبه
بالف صحه وهنا