-->

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

طريقه عمل ارز بالحليب والشيكولاته

طريقه عمل ارز بالحليب والشيكولاته 
الكميه تكفي ل4 افراد 

المكونات
5كوب حليب 
1معلقه كبيره ماء الزهر 
نصف كوب صغير ارز مصري 
نصف كوب سكر 
5فص مستكه
300 غرام شيكولاته 
للتزيين 
فستق حلبي او اي مكسرات تحبيها 
طريقه التحضير 
احضري كاسات مناسبه او طبق واسع 
اغسلي الارز جيدا اغمريه بالماء واتركيه ينقع حوالي نصف ساعه الي ان يتضاعف حجمه
في قدر ضعي الارزاغمريه بماء نضيف ثم ضعيه علي نار هادئه حوالي ربع ساعه حتي ينضج ويتضاعف حجمه ويتشرب الماء بحيث يكون متلاصق مع بعضه ويكون شكله لين جدا ملحوظه "سلق الارز اولا يساعد علي استخراج كميه النشا منه وسرعه الطهي مع الحليب "

اضيفي الحليب والسكر والمستكه وباستعمال معلقه خشبيه استمري بالتقليب من آن لآخرالي ان يغلي الحليب 
خففي النار واستمري بالتقليب بهدوء الي ان يتجانس الحليب ويبدا بالتماسك ويصبح القوام مثل المهلبيه 
اضيفي الشيكولاته وقلبي الي ان تتجانس مع الخليط 
وزعي الارز بالحليب والشيكولاته علي الكاسات ضعيه في البراد"الثلاجه" لعده ساعات 
8ـ زينيه بالشيكولاته المبشوره والفستق حسب الرغبه 
بالف صحه وهنا 

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

منوعات

2016