بسكويت الفانيليا والشيكولاته الحلزوني
المقادير :
٢ ونصف كوب دقيق حسب حاجه العجين
١ كوب سكر بودر
١ كوب زبده طريه
٢ ملعقه كبيره حليب سائل
٢ بيضه
١ ملعقه صغيره بيكنج بودر
فانيليا
٢ ملعقه كبيره كاكاو خام
الطريقه :
في بوله عميقه بواسطه المضرب الكهربائي نخفق السكر البودر مع الزبده الطريه حتي تحصل علي القوام الكريمي نضيف البيض والفانيليا علي المزيج مع الخلط المتواصل .
ثم بعد نخلط البيكنج بودر مع الدقيق ونضيفهم للخليط ونعجن لحد ما تلم العجينه ونحصل علي عجينه ناعمه ومتماسكه .
ناخذ نصف العجينه ونضعه جانبا.
النصف الاخر وضيف له الكاكاو والحليب ونعجنه جيدا لكي يتجانس.
نفرد كل عجينه علي حدا علي سطح املس مرشوش بالدقيق ونراعي اننا نفردها بسمك رفيع .
ندخل العجينين الثلاجه ترتاح وتتماسك.
نضع العجينين فوق بعض.
نلفها رول ونلفها بالبلاستيك الاسترتش وندخلها الثلاجه نصف ساعه ترتاح .
وننزع من عليها البلاستيك ونقطعها شرائح بسمك ١ سم.
نرصها علي صينيه مدهونه زيت وندخله الفرن علي درجه حراره ١٨٠ مئويه حتي ينضج تماما .
نتركه ليبرد تماما نقوم بحفظه في علبه بلاستيك جافه نظيفه محكمه الغلق .ويقدم
وبالهنا والشفا