شوكولاتة بيضا مع جيلي المانجا:
المكونات:
– مكونات جيلي المانجا:
– 2 شريحة مانجا كبيرة متقطعة قطع صغيرة.
– كوباية مية.
– ½ كوباية سكر.
– معلقة كبيرة جيلاتين.
– مكونات الشوكولاتة البيضا:
– 250 جرام شوكولاتة بيضا.
– كوباية كريمة خفق.
– مكونات الكريم شانتيه:
– كوباية كريم شانتيه.
– 5 معالق كبيرة سكر.
الطريقة:
1- ضيفي معلقة الجيلاتين ل ½ كوباية مية في طبق وخليهم على جنب.
2- اخلطي قطع المانجا مع ½ كوباية مية و1/2 كوباية سكر واضربيهم كويس في الخلاط لحد ما يبقى ناعم, حطيه في طاسة وخليه يغلي وبعدين ضيفي عليه خليط المية والجيلاتين واخلطيهم كويس لحد ما الجيلاتين يدوب.
3- صبي خليط المانجا في كوبايات وخليه يملى تقريبا ½ بوصة من الكوباية وحطيه في الفريز لحد ما يتماسك حوالي 30 دقيقة.
4- خلال الوقت ده هنجهز الشوكولاتة البيضا هنفرمها ونحطها في الميكروويف او في حمام مية سخنة لحد ما تسيح.
5- هنحط كريمة الخفق على نار متوسطة ونصب عليها الشوكولاتة السايحة ونخليهم يمتزجوا ويدوبوا كويس مع بعض, وبعدين نرفعها من على النار ونسيبها لحد ما تبرد خالص.
6- هنطلع المانجا من الفريزر ونصب عليها خليط الشوكولاتة البيضا ونحطها في الفريزر مرة تانية لمدة 30 دقيقة كمان, وبعدين نحط طبقة مانجا تاني ونخليها تتجمد في التلاجة.
7- هنخلط الكريم شاتيه مع السكر ونزين بيها الكوبايات من فوقو نحط عليها قطع فراولة او مانجا او اي فاكهة تفضلوها.