-->

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

وصفه رائعة لعمل طاجن لحم من المطبخ الايطالي

 طاجن اللحمة

 



وصفة رائعة لعمل طاجن اللحمة فى الفرن من المطبخ الإيطالى

كلمات ذات صله : المطبخ الإيطالى المطبخ الأوروبىاللحوم رمضان  الأطباق الرئيسية زيت كريستال

وقت التحضير :15 دقيقةوقت الطهي :1 ساعة 20 دقيقةالوقت الكلى :1 ساعة 35 دقيقة

عدد الاشخاص

يمكنك تغيير عدد الاشخاص

5-------------------379

المقادير

400 x جرام فاصوليا بيضاء400 x جرام طماطم (مقطعة مكعبات)4 x معلقة كبيرة زيت ذرة2 x عدد فص ثوم2 x معلقة كبيرة صلصة طماطم2 x معلقة كبيرة دقيق2 x كوب مرق اللحم1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون1 x معلقة صغيرة ملح1 x عدد بصل1 x معلقة كبيرة زعتر مجفف1 x عدد فلفل أحمر حلو1 x كيلو لحمة (من الكتف، أو ساق اللحم البقري بدون عظم)1 x عدد فلفل أخضر حلو

الخطوات

هنسخن الفرن على درجة حرارة 180, و هنقطع اللحمة مكعبات صغيرة حوالى 3 سم.هنتبل قطع اللحمة بالملح والفلفل, وهنضيف عليها معلقتين كبار زيت ونقلبها كويس.هنسخن طاسة على نار عالية نوعا ما, وهنحمر فيها قطع اللحمة بس هنضيفها للطاسة على 3 مرات علشان مهم حرارة الطاسة تفضل عالية.أول ما اللحمة تتحول للون البنى الفاتح هنشيلها من على النار وتوضع فى طاجن على نار هادية وهنضيف عليها القليل من الزيت.هنضيف للطاجن البصل والثوم والفلفل ونقلب كويس من حين لآخر لمدة 12 دقيقة تقريبا.بعد كده هنرش الدقيق على المكونات ونقلب كويس لحد ما يتجانس مع الخضروات واللحمة.هنضيف المرقة بالتدريج مع التقليب, وبعدين هنضيف صلصة الطماطم والزعتر ونقلب كويس لحد ما الصلصة تذوب تماما.بعد كده هنرفع الطاجن من على النار ونغطيه بفويل ويدخل الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 30 دقيقة.بعد كده هنضيف للطاجن قطع الطماطم والفاصوليا البيضاء ويرجع الفرن تانى لمدة 30 دقيقة. وبكده يبقى جاهز للتقديم.. بالهنا والشفا.

ملاحظات

- بعض أنواع اللحوم بتاخد وقت أطول فى السوا, مهم جدا نتأكد من سوا اللحمة بعد 30 دقيقة, علشان المفروض قطع الطماطم والفاصوليا متقعدش فى الفرن أكتر من نصف ساعة.

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

منوعات

2016