الجبنه الرومي في البيت
-علبة زبادى بلدى
-فلفل اسود حسب طلب
- ثلث كوب ماء مثلج
- ملعقة صغيرة ملح
- عدد 1 بطاطس مسلوقة و مهروسة
- عدد 2 ملعقة قشطة
مقادير الجبن الرومى
: كيلو لبن كامل الدسم-علبة زبادى بلدى
-فلفل اسود حسب طلب
- ثلث كوب ماء مثلج
- ملعقة صغيرة ملح
- عدد 1 بطاطس مسلوقة و مهروسة
- عدد 2 ملعقة قشطة
طريقه عمل الجبن الرومى
و بعد ما يغلى نحط الزبادى
و نقلب جامد مرة يمين و مرة شمال بالعكس يعنى لمده خمس دقائق على النار
,و بعد كده نشيل الحله من على النار
و نجيب المياه المثلجة و نحط عليها الفلفل و الملح و نقلب كويس قوى
و بعد كده نضيفها على اللبن و الزبادى و نقلب جامد علشان مفيش حاجه تكلكع
و بعدين نحط حبه البطاطس المهروسة
و بعديها القشطه و نقلب
و بعد كده نجيب شاش و نحطها فيه و نعصر جامد علشان المياه و المواد السايله
و نتركها 12 ساعة و كل شويه نعصر و بعد 12 ساعه هنجيب شاش تانى نظيف