-->

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

طريقه عمل الجبن الرومي في البيت بتكلفه ماديه صغيره

الجبنه الرومي في البيت 

مقادير الجبن الرومى

كيلو لبن كامل الدسم
-علبة زبادى بلدى
-فلفل اسود حسب طلب
- ثلث كوب ماء مثلج
- ملعقة صغيرة ملح
- عدد 1 بطاطس  مسلوقة و مهروسة
- عدد 2 ملعقة قشطة 

طريقه عمل الجبن الرومى

:اول حاجة نحضر اللبن و نضعه على النار نغليه 
و بعد ما يغلى نحط الزبادى 
و نقلب جامد مرة يمين و مرة شمال بالعكس يعنى لمده خمس دقائق على النار
 ,و بعد كده نشيل الحله من على النار 
و نجيب المياه المثلجة و نحط عليها الفلفل و الملح و نقلب كويس قوى
 و بعد كده نضيفها على اللبن و الزبادى و نقلب جامد علشان مفيش حاجه تكلكع
 و بعدين نحط حبه البطاطس المهروسة
 و بعديها القشطه و نقلب
 و بعد كده نجيب شاش و نحطها فيه و نعصر جامد علشان المياه و المواد السايله 
و نتركها 12 ساعة و كل شويه نعصر و بعد 12 ساعه هنجيب شاش تانى نظيف 
و نحط فيه الجبنه هتكون مسكت عن الاول و نقفل عليها و نضع حاجه تقيله عليها 
و كل شويه عصر و كل شويه تغير الشاش لحد ما يكونش فيها سوائل و بالهنا و الشفا 


التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

منوعات

2016