-->

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

طريقه عمل تشيز كيك باقل تكلفه اقتصاديه خطوه خطوه بالصور

طريقه عمل تشيز كيك 

حبيت اعمل وصفة تجمع بين التشيز كيك الاصلي (نيويورك تشيز كيك) وبين طريقة تشيز كيك الاقتصادية ، عشان نقلل التكاليف 


  1. مقاديرالحشوة
  2. 1 علبة كيري الجرة 450 جرام
  3. 2 علبة زبادي
  4. 1 كوب حليب بودره
  5. 3 بيضة بدرجة حرارة الغرفة
  6. كوب سكر
  7. 3 معالق دقيق
  8. ¼ م صغيره فانيليا
  9. برش ليمون
  10. طبقة القاعدة
  11. 3/4 باكت بسكوت دايجسف
  12. 2 ملعقة زبدة
  13. التوبينج: فراولة
  14. سكر حسب الذوق
  15. ملعقة كبيرة نشا

طريقة التحضير

  1. نضرب الجبن مع السكر حتى يذوب ثم نضيف باقي المقادير في العجانة باليد ال k على سرعة منخفضة ، لحد ما يمتزجوا فقط ، او في الكبة على اقل سرعة مش عاوزين ندخل هوا فيها. وممكن تمزجيهم بمضرب سلك
  2. نطحن البسكوت ثم نضيف الزبدة اللينة ، بحيث تكون زي الرمل المبلل ، نضعها في صينية ونضغط عليها.
  3. نضع الحشوة على قاعدة البسكوت ، وتدخل فرن حرارته هادئه في الرف الوسط ١٥٠ ، لمدة حوالي ١٥ دقيقة حتى تتماسكو، ويكون الوسط متماسك لكن عند هزر الصينية يكون مثل الجيلي الباردو، ونضع صينية فيها ميه في الرف الاسفل ، وده بيساعد على عدم تشققها او تكون فقاعات. ثم نطفي النار وتترك الصينية في الفرن والباب مفتوح نصفه لحد ما حرارة التشيز كيك تبرد
  4. عمل التوبينج فراولة بسكر تتنقع لحد ما تنزل ميتها، وعلى النار لحد ما السكر يدوب ، تدوبي معلقة نشا في شوية ميه وتحطيهم عليها لحد ما تتماسك شوية ، مش عاوزها جامدة قوي
  5. نتركها تبرد في الثلاجة ثم نضيف لها طبقة التوبينج
  6. ملحوظة  عشان تضمني نجاحها انها مش هتشقق ولاه تكش من الجوانب وسطحها يبقى أملس زي الصورة، لازم تخلي بالك من: ١/الحاجة بحرارة الغرفة ٢/متضربيش كتير ٣/الدقيق مهم ٤/الفرن حرارة هادئة جدا براحته خالص زي الكريم كراميل مش عاوزين الجبنة تعمل فقاقيع هوا احنا عوزينها كريمي ٥/وضع صينية فيها مية تحت مهمة ٦/بعد الانتهاء نسيبها جوه الفرن شوية ٧/ متزوديش السوى ، تبقى متماسكة والوسط بيتهز شوية زي الجيلي الجامد كده

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

منوعات

2016