طريقه عمل تشيز كيك
حبيت اعمل وصفة تجمع بين التشيز كيك الاصلي (نيويورك تشيز كيك) وبين طريقة تشيز كيك الاقتصادية ، عشان نقلل التكاليف
طريقة التحضير
- نضرب الجبن مع السكر حتى يذوب ثم نضيف باقي المقادير في العجانة باليد ال k على سرعة منخفضة ، لحد ما يمتزجوا فقط ، او في الكبة على اقل سرعة مش عاوزين ندخل هوا فيها. وممكن تمزجيهم بمضرب سلك
- نطحن البسكوت ثم نضيف الزبدة اللينة ، بحيث تكون زي الرمل المبلل ، نضعها في صينية ونضغط عليها.
- نضع الحشوة على قاعدة البسكوت ، وتدخل فرن حرارته هادئه في الرف الوسط ١٥٠ ، لمدة حوالي ١٥ دقيقة حتى تتماسكو، ويكون الوسط متماسك لكن عند هزر الصينية يكون مثل الجيلي الباردو، ونضع صينية فيها ميه في الرف الاسفل ، وده بيساعد على عدم تشققها او تكون فقاعات. ثم نطفي النار وتترك الصينية في الفرن والباب مفتوح نصفه لحد ما حرارة التشيز كيك تبرد
- ملحوظة عشان تضمني نجاحها انها مش هتشقق ولاه تكش من الجوانب وسطحها يبقى أملس زي الصورة، لازم تخلي بالك من: ١/الحاجة بحرارة الغرفة ٢/متضربيش كتير ٣/الدقيق مهم ٤/الفرن حرارة هادئة جدا براحته خالص زي الكريم كراميل مش عاوزين الجبنة تعمل فقاقيع هوا احنا عوزينها كريمي ٥/وضع صينية فيها مية تحت مهمة ٦/بعد الانتهاء نسيبها جوه الفرن شوية ٧/ متزوديش السوى ، تبقى متماسكة والوسط بيتهز شوية زي الجيلي الجامد كده