-->

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

طريقه عمل الكبده الاسكندراني من المطبخ المصري


.

 

 

كبدة اسكندراني

المقادير

0.5 كيلو كبدة بتلو أو كندوز (بقري) تقطع صغيرة جداً

عدد 2 حبة فلفل رومى (Bell pepper)

عدد 2 قرن فلفل حار

5 فصوص ثوم كبيرة أو حسب الرغبة

1 بصلة كبيرة

2 حبة طماطم كبيرة و متماسكة

ملح حسب الرغبة

فلفل أسود صغيرة

2 ملعقة كبيرة كمون

2 ملعقة خل ابيض

طريقة التحضير

أهم خطوة هي التجهيز

يفرم الثوم تاعم مع قلقل من الملح و يضاف الخل و يترك جانبا

يقطع كل شئ على حدة: الفلفل الأخضر ل قطع صغيرة مربعة، الفلفل الحار ينزع البذور و يقطع حلقات رفيعة، البصل مربعات صغيرة جدا ، و الطماطم مكعبات صغيرة.

يستعمل طاسة جيدة او ووك الأكل الصينى. يوضع عدد 3 ملاعق زيت ذرة و يترك ليسخن جدا ثم تنزل بالكبدة.

بعد حوالى 2 ل 3 دقائق تقليب يوضع الفلفل الأخضر ثم البصل.

بعد ذلك يوضع الفلفل الحار و خلطة الثوم.

و فى النهاية الطماطم و يستكمل التسوية ل 5 دقايق. يضاف الفلفل الأسود و يظبط الملح و تقلب. و ترفع و تغطى لدقيقتين.

تقدم مع الطحينة كساندويتشات أو مع الأرز الأبيض.

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

منوعات

2016