كبدة اسكندراني
المقادير
0.5 كيلو كبدة بتلو أو كندوز (بقري) تقطع صغيرة جداً
عدد 2 حبة فلفل رومى (Bell pepper)
عدد 2 قرن فلفل حار
5 فصوص ثوم كبيرة أو حسب الرغبة
1 بصلة كبيرة
2 حبة طماطم كبيرة و متماسكة
ملح حسب الرغبة
فلفل أسود صغيرة
2 ملعقة كبيرة كمون
2 ملعقة خل ابيض
طريقة التحضير
أهم خطوة هي التجهيز
يفرم الثوم تاعم مع قلقل من الملح و يضاف الخل و يترك جانبا
يقطع كل شئ على حدة: الفلفل الأخضر ل قطع صغيرة مربعة، الفلفل الحار ينزع البذور و يقطع حلقات رفيعة، البصل مربعات صغيرة جدا ، و الطماطم مكعبات صغيرة.
يستعمل طاسة جيدة او ووك الأكل الصينى. يوضع عدد 3 ملاعق زيت ذرة و يترك ليسخن جدا ثم تنزل بالكبدة.
بعد حوالى 2 ل 3 دقائق تقليب يوضع الفلفل الأخضر ثم البصل.
بعد ذلك يوضع الفلفل الحار و خلطة الثوم.
و فى النهاية الطماطم و يستكمل التسوية ل 5 دقايق. يضاف الفلفل الأسود و يظبط الملح و تقلب. و ترفع و تغطى لدقيقتين.
تقدم مع الطحينة كساندويتشات أو مع الأرز الأبيض.