اسباجيتي الباذنجان والطماطم
المقادير
طريقه التحضير
المقادير
- x كوب صلصة طماطم
- 5 x عدد أوراق ريحان (للتزيين)
- 4 x عدد باذنجان اسود كبير (مقطع شرائح)
- 3 x معلقة كبيرة زيت زيتون (للقلي)
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- 1 x كيلو مكرونة سباجتى
- 1 x كوب جبنة ريكوتا (مملحة و مقطعة مكعبات)
- 1 x معلقة صغيرة ملح
طريقه التحضير
- هنملح الباذنجان و نضعه في مصفاة لمدة ساعتين ثم نقوم بعصره لاخراج السوائل منه
- بعد كده هنحمره في الزيت الساخن و بعدين نصفيه على مناشف ورقية
- بعدين نخلط الباذنجان مع صلصة الطماطم ثم يترك الخليط ليطهى برفق بعد ان يتبل بالملح و الفلفل
- بعد كده هنقوم بسلق الباستا في الماء المملح و بعد كده نصفيها من الماء
- و دلوقتي هنخلط الباستا مع نصف كمية الصوص
- ثم ننقليها إلى وعاء تقديم و نرش الصوص المتبقى على الوجة
- و نوزع قطع جبن الريكوتا على الوجه و نزينه بأوراق الرحان