-->

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

وصفات جديده من المطبخ الامريكي

طريقه عمل التاكو المكسيكي



المقادير

  • 4 ½ x معلقة صغيرة شطة
  • 1 ½ x معلقة كبيرة دقيق (ذرة)
  • x كوب ماء
  • x معلقة صغيرة بصل (مجفف مبشور)
  • x معلقة صغيرة ملح
  • ½ x معلقة صغيرة بودرة ثوم
  • ½ x معلقة صغيرة بصل (بودر)
  • ½ x معلقة صغيرة بابريكا
  • x عدد مكعب مرقة لحم (مطحون)
  • ½ x
  •  كيلو لحمة مفرومة (صافية من غير دهن)
  • ¼ x معلقة صغيرة سكر
  • ¼ x معلقة صغيرة كمون
  • ¼ x معلقة صغيرة فلفل أحمر مطحون (حامى)

  • الخطوات

    1. فى بولة هنخلط دقيق الذرة والشطة وبودرة الثوم وبودرة البصل والملح والبابريكا والكمون والسكر و البصل المجفف والفلفل الأحمر المطحون ومرقة اللحم وهنقلبهم كويس جدا مع بعض.
    2. فى حلة على نار متوسطة هنضيف اللحمة المفرومة ونقلبها كويس لحد ما تتحول للون البنى
    3. هنرفع اللحمة من على النار ونشطفها كويس بماء ساخن فى مصفاة ونسيبها شوية تنشف وتنزل كل الماء "حوالى 10 دقائق"
    4. بعد كده فى حلة على نار هادية هنضيف اللحمة وعليها خليط البهارات والماء وهنقلبهم تقليب خفيف وتترك على النار حوالى 20 دقيقة لحد ما الماء يتبخر.
    5. هنقدم التاكو فى خبز التورتيلا المكسيكى وهنضيف عليه الزيتون والخس والجبنة المبشورة واللبنة.. بالهنا والشفا

    6. بيتزا مكسيكي
    7. المقادير
    8. x عدد تورتيلا
    9. x عدد طماطم (مبشورة)
    10. x عدد بصل أخضر (مفروم)
    11. x علبة فاصوليا حمراء (مصفاة)
    12. x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
    13. x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
    14. x عدد بصلة مفرومة (صغيرة)
    15. x كوب جبنة شيدر (مبشورة)
    16. x عدد فص ثوم مهروس
    17. x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع)
    18. x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
    19. x معلقة صغيرة بهارات (تاكو)
    20. x علبة حبات ذرة
    21. ⅛ x كيلو لحمة مفرومة (مع
    22. الطريقه
    23. ى وعاء على النار نضع الزيت والبصل ونقلب حتى يصفر لونة.
    24. ثم نضيف الثوم ثم الفلفل الأخضر ثم الطماطم المبشورة ونقلب ثم تتبل بالملح والفلفل الأسود وبهارات التاكو وتترك على النار حتى تتكاثف ويسمك الخليط.
    25. تصفى الفاصوليا الحمراء جيدا وتهرس هرس خشن.
    26. فى طاسة غير قابلة للإلتصاق ساخنة على النار نضع خبز التورتيلا ونقلبة حتى يتحمص من الجانبين.
    27. نضع واحده من خبز التورتيلا فى صينية الفرن ثم صوص الطماطم المعد سابقا ثم جزء من اللحم المفروم والذرة والفاصوليا الحمراء ونوزعهم جيدا ثم ينثر فوقهم جزء من الجبن المبشور ثم فوق هذا نضع واحدة اخرى من خبز التورتيلا ويوزع فوقها جزء من صوص الطماطم والبصل الأخضر ثم ينثر عليها الجبن المبشور.
    28. توضع وحدات بيتزا التورتيلا فى الفرن مدة خمس دقائق حتى تذوب الجبن تقدم فورا بالهنا والشفا.

    29. طريقه عمل سلطه مكسيكي
    30. المقادير

      • x عدد عصير ليمون
      • x معلقة كبيرة زيت زيتون
      • x معلقة كبيرة خل
      • x عدد فص ثوم مهروس
      • x عدد بصلة (مقطع مكعبات)
      • x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
      • x علبة حبات ذرة (مصفاة)
      • x علبة فاصوليا حمراء (مصفاة ومغسولة)
      • x عدد فلفل أحمر حلو (مقطع مكعبات)
      • x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
      • x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع مكعبات)
      • x كوب فاصوليا بيضاء (مسلوقة)
      • x معلقة صغيرة بابريكا
      • ¼ x كوب كزبرة خضراء (مقطعة)
      • ¼ x معلقة صغيرة الصوص الحار (أو حسب الرغبة
      • لخطوات

        1. فى وعاء نضع الثوم والفلفل الأسود والزيت والليمون والملح والبابريكا والصوص الحار والخل ويخلطوا جيدا.
        2. فى وعاء اخر نضع باقى المكونات ويوضع فوقها تتبيلة السلطة المعدة فى الخطوة السابقة وتقلب جيدا.
        3. تترك فى الثلاجة مدة ساعتين قبل التقديم .بالهنا والشفا

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

منوعات

2016