طريقه عمل الفراخ البانيه بتتبيله المطاعم
المقادير
المقادير
- 4 x عدد فص ثوم (مهروس)
- 2 x كوب زيت عباد شمس
- 1 x عدد بصلة (كبيرة مبشورة)
- 1 x كيلو صدور دجاج مخلية
- 1 x عدد بيضة (مخفوقة)
- 1 x كوب دقيق
- 1 x معلقة كبيرة كاتشب
- 1 x معلقة صغيرة بهارات دجاج (أو حسب الرغبة)
- 1 x معلقة كبيرة مستردة
- 1 x كوب بقسماط مطحون (ناعم)
- 1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- 1 x كوب حليب كامل الدسم
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- الخطوات
- ثم يغطى الوعاء بالنايلون ونضعة فى الثلاجة مدة لا تقل عن ساعتين.
- ثم فى وعاء اخر نضع البيض والحليب ويتبلوا بالملح والفلفل ونخفقهم جيدا.
- ثم نحضر طبقين طبق للدقيق واخر للبقسماط.
- نحضر قطع الدجاج ونغمسها فى الدقيق ثم فى خليط البيض والحليب ثم فى البقسماط ,وترص قطع الدجاج فى طبق ونضعها فى الثلاجة مدة لا تقل عن نصف ساعة.
- ثم فى زيت ساخن غزير نحمر قطع البانية حتى تأخذ لون ذهبى وتنشل على ورق ماص للمادة الدهينة ثم ترص فى طبق التقديم بالهنا والشفا.