تتبيله السمك المقرمش
1 ملعقة كبيرة كمون مطحون
كيلو سمك بلطي
2ليمونه
50 غرام خل 50 جرام خردل .مسترد
1 صغيرة فلفل اسود مطحون
15 فص ثوم ما يعادل 2 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
فلفل شطة ( حسب الرغبة )يفضل تركه في التتبيله اقل شئ ثلاث ساعات لكي يتشرب التتبيله جيدا
طريقه العمل
الخطوات..
جبنا السمك نظفناه جيدا ..تبلناه بالتتبيلة بتاعته و المفضله اليك..بس نحاول نقلل الملح شوية في التتبيله
وضعناه في الدقيق تمام...
ثم نأتي لموضوعنا اليوم
و هو سر القرمشة الخطيرة للسمك..
و هو ان نحضر اناء و ليكن طبق عميق نوعا و نضع فيه ماء حوالي كوبين من الماء و ملعقة كبيرة ممتلئة من الملح و نذوب الملح تماما و نضع السمكه فيها و نقلبها على الوجهين في الماء ثم نرفعا سريعا ثم نضعها في الزيت الساخن مباشرة...
راح تحسي و هي بتتقلي انها بتكون جامده و ناشفة..و اذا كانت السمكه كبيرة و ممتلئة يمكنك ان تقسميها نصفين بالطول حتى تحصلي على نتائج مدهشه..
و الله النتيجه مذهلة و لون زيت التحمير بيكون جميل جدا..حتى انتهاء كمية القلي