-->

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

طريقه عمل الحمام الكذاب

طريقه عمل الحمام الكذاب

الحمام الكداب نوع من اطباف الفراخ ولكنه احلى من الحمام وطريقته سهلة وشكله مثل الحمام المحشى ويمكن حشوه باى حشوة تفضليها وهنقدملك طريقة عمل الحمام الكداب 

المقادير
4 اوراك دجاج مخلية من العظم ماعدة العظة السفلية
 متبلة بملح وفلفل وورق لورا 
وملعقة عصير ليمون ونصف ملعقة قرفة 
وملعقة صغيرة كركم وقرنفل 

مقادير الحشوة

كوب ارز مغسول ومصفى
رشة جوزة الطيب
ملعقة صغيرة حبهان مطحون – ملعقة فلفل اسود – ملعقة ملح – ملعقة قرفة
2 بصلة مفرومة
ملعقة زيت

الطريقة

فى اناء يتم وضع الزيت ثم البصل والارز والتوابل وتشوح جيدا على ناز عالية مع التقليب المستمر
م يضاف كوب ماء مغلى ويقلب ويترك حتى يتشرب الماء ثم نهدىء النار حتى يسوى الارز ثلاث اربع سوا
بعد ما ازلنا العظم وتركنا العظمة اللى تحت تترك متبله لمدة ساعة منفرده نحشيه الارزويمكن حشوه لحمة مفرومة معصجة او مشوحة بالبصل والبهارات ونلفه مثل الرول و نقفلها بطريقتين اختارى ما يناسبك اما تخيط بالخيط والابرة او تلف بالخيط والافضل الخياط عشان تتماسك و اللى تختاريه اقفليه زى ما تحبى فى حلة او اناء كبير نضع 2 حبة مستكة او لبان دكر وملعقة زبدة وملعقة زيت ونتركها حتى تذوب المستكة م نضع الحمام الكداب او الوراك المحشية ونشوحها حتى تأخذ لون على نار عالية
ويمكن وضع شرائح بصل فى صينية نزودها بالماء المغلى حتى تغطى بالماء ونضيف البهارات وورق الغار او اللورا والملح والفلفل الاسود
وشرائح بطاطس وتتبل وتوضع الاوراك بعد تشويحها فى الفرن وتزود بقليل من الماء حتى تنضج او نسلقها 
ونبشر 1 طماطم وبصله وجزره ونضيفها للشوربة ونتركها تغلى ثم نهدىء النار حتى تنضج لن تأخذ وقت حوالى نصف ساعة نشيلها من الشربه وتحمر وبالهنا والشفا

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

منوعات

2016