طريقه عمل التبوله الشاميه
المقادير
المقادير
- 3 x معلقة كبيرة برغل (منقوع ومصفى)
- 2 x معلقة كبيرة زيت زيتون
- 1 ¼ x كوب بقدونس طازج (مفروم باليد صغير جدا)
- 1 x معلقة صغيرة قشر ليمون (مبشور)
- 1 x عدد بصلة (مقطعة مكعبات صغيرة جدا)
- 1 x معلقة كبيرة عصير ليمون
- ¾ x كوب خس (مفروم صغير جدا)
- ½ x معلقة صغيرة ملح
- ½ x معلقة صغيرة كمون
- 1 x عدد طماطم (مقطعة مكعبات صغيرة جدا)
- ¼ x كوب نعناع (طازج ومفروم صغير جدا)
- طريقه التحضير
- ى طاسة على نار متوسطة هنقلب البرغل وقشر الليمون المبشور مع معلقتين زيت زيتون لمدة 3 دقائق.
- فى بولة كبيرة هنخلط باقى المكونات ماعدا عصير الليمون ونضيف البرغل بعد ما يبرد ونقلب كويس جدا.
- هنغطى البولة ونحتفظ بيها فى الثلاجة وعند التقديم هنضيف عصير الليمون ورشة زيت زيتون وبالهنا والشفا.