-->

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

طريقه عمل الكسكسي

طريقه عمل الكسكسي
المقادير
 

المقادير

  1. 1 كيلو دقيق
  2. ماء حسب احتياج الدقيق
  3. معلقه سمن بلدى
  4. معالق كبار سكر مطحون

طريقة التحضير

25 دقيقة
  1. نحضر طبق غويط وننزل بالدقيق وننزل بالتدريج بالمياه وندعك الدقيق بايدينا حتى يصبح معنا مثل حبات الرمل وكل مايحتاج ماء حطى اكنك بترشى ببخاخ ماء وتتركيه ينشف وبعدين اضربيه فالكبه.
  2. واحضرى حله الضغط ولو مش متوفره ضعى الكسكسى فى قماشه قطن وقفليها كويس عليه وضعى حله عنار ربعها مياه تغلى حطى فالحله مصفاه وضعى الكسكسى بالقماشه فالمصفاه وغطيه مع مرعاه عدم ملامسه المياه للكسكسى هو حيستوى على البخار واتركيه ومن وقت لاخر.
  3. طلعى القماشه وقلبى الكسكسى ورجعيه تانى الى ان يتم النضج تماما وتحسى الحبايه بتاعته بقت طريه طفى عليه.
  4. اضربيه فالكبه مره اخرى واحضرى حله عنار بها سمن بلدى وانزلى بالكسكسى مع مرعاه التقليب وهدى عليه النار ثم ارفعيه من عنار وقدميه باطباق التقديم وزينى وجهه بالسكر المطحون وبالهنا.

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

منوعات

2016